Deze website maakt gebruikt van cookies voor statistieken, navigatiefuncties en advertenties. Door op deze site te blijven of door 'Ik ga ermee akkoord' te selecteren, stemt u ermee in dat we cookies gebruiken. Meer informatie. Manage settings.

Boekingen stimuleren tijdens het laagseizoen

Atlantis Oceanfront Inn, VS

De Atlantis Oceanfront Inn, Massachusetts, dicht bij Good Harbor beach aan de kust van Gloucester, biedt 40 kamers met een adembenemend uitzicht op de oceaan. Het seizoensgebonden hotel, dat van mei tot oktober geopend is, biedt gasten activiteiten zoals zwemmen, walvisspotten en kajakken, en geeft de gasten gemakkelijk toegang tot de charmante winkeltjes en restaurants van Gloucester.

Zichtbaarheid is van enorm belang. Door samen te werken met Expedia hebben we onze online marketing verhoogd en een stijging gezien van het aantal boekingen in het laagseizoen

Jane Fredrick
Operations Manager Atlantis Oceanfront Inn

Jane Fredrick werkt al meer dan 19 jaar in de Atlantis, voornamelijk in Operations, en heeft de ontwikkeling van de herberg meegemaakt. Ze herinnert zich nog dat de herberg niet zo lang geleden advertenties kocht en gedrukte reclame per post verstuurde om klanten te trekken. De herberg heeft nu een website om met de prachtige uitzichten te pronken, het heeft zijn eerste stappen gezet in SEO en heeft onlangs een Facebook en Instagram pagina opgezet. “Om de gasten te kunnen trekken, moeten we op de hoogte blijven van hoe reizigers hun verblijf onderzoeken en boeken,” aldus Jane. Enkele jaren geleden begon Jane partneropties te verkennen omdat de herberg de boekingen tijdens het laagseizoen wilde verbeteren en online meer zichtbaar wilde blijven. “Als je naar de wereld van vandaag kijkt, dan weet je dat mensen online moeten kunnen boeken,” zei ze.

Partnership

Jane had van Expedia gehoord, maar aarzelde aanvankelijk om die optie te verkennen. “Als je gewend bent om alles zelf te doen, jezelf te verkopen, dan is het moeilijk om erop te vertrouwen dat iemand anders jouw belangen voor ogen heeft,” zei ze. “We wilden ook niet teveel van onze omzet weggeven.” Van de eerste vergaderingen met de Market Managers van Expedia herinnert Jane zich vooral dat ze haar stap voor stap in het proces begeleidden en haar angsten hielpen te overwinnen.

Atlantis begon in juni 2014 met Expedia samen te werken. De relatie begon klein, waarbij Atlantis maar enkele kamers vrijgaf. Omdat de klantenservice de topprioriteit van de herberg is, waren overboekingen een grote zorg. “Onze receptie is het brein van de herberg, en goede klantenservice is zeker iets waar we in uitblinken,” vertelt Jane. Toen ze Expedia integreerde met haar eigen besturingssysteem, bleek het verschil enorm – zodat het boekingsproces vereenvoudigd kon worden en ze de accommodatie efficiënt kon beheren. Haar ervaringen met het Market Management-team hielpen haar ook om vertrouwen te krijgen in Expedia. “De klantenservice die het Market Management-team van Expedia biedt is geweldig. Wanneer ik ook bel, er is altijd wel iemand om mijn vragen te beantwoorden.” Wat haar vertrouwen in het team versterkt is dat ze altijd klaarstaan om haar te helpen competitief te blijven in haar markt.

Zichtbaarheid/Marketing

Sinds de toetreding tot Expedia heeft Atlantis een toename gezien van de zichtbaarheid aan gasten die zij normaal gesproken niet bereikt zouden hebben. “Zichtbaarheid is van enorm belang. Door samen te werken met Expedia hebben we onze online marketing verhoogd en een stijging gezien van het aantal boekingen in het laagseizoen,” aldus Jane. “We hebben dankzij Expedia-boekingen gasten gehad die we voordien nooit zouden hebben ontvangen, en hebben een toename gezien in het jongere marktsegment.” Door middel van de globale marktplaats van Expedia kan Atlantis de prachtige uitzichten tonen waarvan de gasten kunnen genieten, en kunnen ze de verschillende activiteiten aanprijzen die voor klanten beschikbaar zijn. “Expedia en onze site brengen de schoonheid van de locatie echt tot leven,” zei Jane. “Elke keer wanneer ik om de hoek van de herberg loop, beneemt het uitzicht op de oceaan me nog altijd de adem – en dat is wat ik wil dat onze gasten kunnen ervaren.”

Meer boekingen

Sinds de toetreding tot Expedia heeft Atlantis een aanzienlijke toename van lastminute boekingen gezien. “Vaak gebeurt het dat we na 1-2 dagen in het systeem kijken en zien dat we ten minste vijf extra boekingen hebben ontvangen,” verklaarde ze. “Ik waardeer het dat Expedia zulke nuttige tools biedt voor klanten om te boeken wanneer en hoe ze ook willen.”

Jane is zich vanwege de steeds veranderende lokale markt bewust van de noodzaak om competitief te blijven. Ze wil zijn waar haar klanten zijn en ziet dat mensen op het vlak van marketing anders aangesproken willen worden dan in het verleden. “Om klanten te kunnen krijgen, moeten hotels relevant blijven, en Expedia is echt het hulpmiddel dat mensen gebruiken om hotels te boeken. Om succesvol te zijn moet je relevant zijn en zichtbaar zijn waar de klant is,” vertelt Jane.

Een blik op de toekomst

Dit jaar wil Atlantis zijn samenwerking met Expedia gebruiken om te zien hoe de herberg zijn omzet kan optimaliseren. Wanneer ze nadenkt over wat ze geleerd heeft van haar ervaringen met Expedia, dan gaat het erom dat zij nog altijd controle heeft over haar business, alleen nu met wat meer hulp. “Wees niet bang dat je de controle over je accommodatie opgeeft, want dat is niet het geval. Je hebt nog altijd de teugels in handen,” zei ze.

Wanneer ze haar blik op het komende jaar richt, zegt Jane dat ze op de expertise van haar Market Managers zal vertrouwen voor begeleiding en om van haar herberg een succes te maken. “Gebruik je Market Managers als je hulpmiddel,” raadde Jane aan. “Zij zijn de mensen die je kunnen helpen en proberen te onderscheiden wat het is dat je wilt bereiken via je samenwerking. Het geweldige aan Expedia is dat ze de service aan je wensen aanpassen. Ik moest me bijvoorbeeld langzaam aanpassen aan het idee van een samenwerking met een OTA, maar ze stonden voor me klaar en hielpen me wanneer nodig.”

Meer succesverhalen

Expedia-aanbiedingen geven een boost aan boekingsvolume

Le Grand Karuizawa, Japan

Artikel lezen

Expedia levert hoogwaardige internationale boekingen

Hotel Kazurabashi, Japan

Artikel lezen

Expedia-boekingen hebben langere boekingstermijnen

Keiryuso Shiorie, Japan

Artikel lezen