Den här webbsidan använder cookies för navigering, annonser och webbanalys. Genom att fortsätta surfa eller klicka i ditt godkännande accepterar du vår användning av cookies. Läs mer

Ökade bokningar under lågsäsonger

Atlantis Oceanfront Inn, USA

Atlantis Oceanfront Inn i Massachusetts, nära Good Harbour Beach i Gloucester, har 40 rum med storslagen havsutsikt. Det säsongsöppna hotellet är bara öppet mellan maj och oktober, och erbjuder sina gäster mängder av kustaktiviteter, som bad, valskådning och kajakpaddling. Det ligger även nära Gloucesters mysiga centrum, shopping och restauranger.

Det som gäller är synlighet, och genom vårt samarbete med Expedia har vi ökat vår marknadsföring online och sett en ökning av bokningar under traditionellt långsamma säsonger.

Jane Fredrick
Verksamhetsansvarig
Atlantis Oceanfront Inn

Jane Fredrick har arbetat på The Atlantis i över nitton år, framörallt på verksamhetssidan och har sett värdshuset utvecklas. Det var inte längesedan, minns hon, som de försökte locka kunder genom att köpa annonsplatser och göra postutskick. Nu har värdshuset en egen hemsida där man kan se den vackra utsikten, det har ägnat sig lite åt SEO och har nyligen skapat konton på Facebook och Instagram. ”För att locka gäster måste man hålla sig uppdaterad och à jour med hur resenärer bokar sina hotellvistelser,” säger Jane. För många år sedan började Jane utforska olika samarbeten eftersom värdshuset behövde öka sina bokningar under lågsäsonger och bli mer synligt online. ”När man ser på dagens värld förstår man att folk måste kunna boka online,” säger hon.

Samarbete

Jane hade hört talas om Expedia Group, men först ville hon inte riktigt prova den vägen. ”När man är van att göra allt själv, sälja själv, så är det svårt att lita på att någon annan skulle sätta dina intressen främst,” förklarar hon. ”Vi ville inte ge upp en för stor del av våra intäkter heller.” När Jane först träffade Expedias Market Managers minns hon hur de gick igenom processen med henne steg för steg, och de tog sig tid för hennes oro.

Atlantis började samarbeta med Expedia i juni 2014. Samarbetet var litet till en början, och Atlantis lade bara upp ett fåtal rum eftersom de var rädda för överbokning, och service är deras högsta prioritet. ”Vår reception är värdshusets hjärta, och det är där vi erbjuder våra kunder den fantastiska kundservice vi är så stolta över,” berättar Jane. När hon integrerade Expedia Group i sin verksamhet blev skillnaden enorm. Det blev lättare att se över bokningsprocessen och hon kunde hantera hotellets affärer mer effektivt. Hennes erfarenhet av Expedias Market Management-team hjälpte henne också att känna förtroende för företaget. ”Expedias Market Management-team har en utomordentlig kundtjänst, och när jag än ringer finns det alltid någon som kan svara på mina frågor.” Hennes förtroende för teamet har också ökat eftersom de har hjälpt henne att hålla sig konkurrenskraftig på marknaden.

Synlighet och marknadsföring

Sedan Atlantis började samarbeta med Expedia Group har de sett ökad synlighet bland gäster de i andra fall inte hade nått ut till. ”Det som gäller är synlighet, och genom vårt samarbete med Expedia har vi ökat vår marknadsföring online och sett en ökning av bokningar under traditionellt långsamma säsonger,” berättar Jane. ”Vi har fått gäster vi aldrig hade fått annars, och vi har sett en ökning i den yngre kundgruppen tack vare Expediabokningar.” På Expedias marknadsplats kan Atlantis marknadsföra sin fantastiska utsikt, och gäster kan se allt som finns att se och göra på plats. ”Expedia Group och vår sida visar verkligen hur vackert det är här,” säger Jane. ”När jag kommer runt hörnet på värdshusen tappar jag fortfarande hakan över utsikten, och det är det jag vill att gästerna ska få uppleva.”

Ökade bokningar

Sedan Atlantis började samarbeta med Expedia Group har de sett en ökning i sista minuten-bokningar. ”Efter ett par dagar brukar vi komma in och upptäcka att vi har fått minst fem nya bokningar,” förklarar hon. ”Jag gillar att Expedias behändiga verktyg gör att kunder kan boka hur och när de vill.”

Med en lokal marknad i förändring är Jane medveten om hur viktigt det är att hålla sig konkurrensstark. Hon vill vara där kunderna är, och hon förstår att folk inte är mottagliga för samma slags marknadsföring som förr. ”För att få kunder måste hotell hålla sig dagsaktuella, och Expedia Group är verkligen det verktyg folk använder för att boka hotell. För att lyckas måste man vara relevant och finnas där kunderna finns,” säger Jane.

Blickar mot framtiden

I år tänker The Atlantis använda sitt samarbete med Expedia Group till att utforska hur värdshuset kan optimera sina intäkter. Det Jane har lärt sig genom upplevelsen med Expedia Group är att hon fortfarande har kontroll över sitt företag, men nu har hon lite mer hjälp. ”Var inte rädd att tappa kontrollen över ditt boende – det gör du inte, det är fortfarande du som bestämmer,” säger hon.

Med blicken mot nästa år berättar Jane att hon kommer att lita på den expertis hennes Market Managers har för att guida henne mot framgång. Hennes råd lyder: ”Använd din Market Manager som ett verktyg, som någon som kan hjälpa dig att besluta vad du vill uppnå med samarbetet. Det häftiga med Expedia Group är att de anpassar sina tjänster till dig; Jag behövde gå sakta framåt och vänja mig vid att använda en onlineresebyrå, och de arbetade med mig.”

Fler berättelser

Expediakampanjer hjälper till att öka bokningar

Le Grand Karuizawa, Japan

Läs artikeln

Expedia främjar värdefulla internationella bokningar

Hotel Kazurabashi, Japan

Läs artikeln

Expediabokningar har längre bokningsfönster

Keiryuso Shiorie, Japan

Läs artikeln