Den här webbsidan använder cookies för navigering, annonser och webbanalys. Genom att fortsätta surfa eller klicka i ditt godkännande accepterar du vår användning av cookies. Läs mer

Sekretesspolicy för Partner Central

 

Senaste ändring: 10 april 2018

Läs följande policy (”Sekretesspolicy”) för att lära dig mer om vår sekretesspraxis. Genom att logga in på Partner Central eller besöka en Partner Central-webbplats, inklusive men inte begränsat till https://www.expediapartnercentral.com, https://discover.expediapartnercentral.com, och https://join.expediapartnercentral.com (nedan gemensamt kallade ”Webbplatsen”) godkänner du metoderna som anges häri.

 

Vilken information vi samlar in från dig

Allmänt. Vi tar emot och lagrar all information du tillhandahåller till oss genom Webbplatsen eller ger oss på något annat sätt. Detta inkluderar information som kan identifiera dig (”personuppgifter”), till exempel ditt för- och efternamn, telefonnummer samt post- och e-postadresser. Vi kan också ibland erhålla både personlig och annan information om dig från närstående företag, affärspartner och andra oberoende tredje parter. 

Information som samlas in automatiskt. Vi samlar automatiskt in information om din dator och din onlineaktivitet när du besöker Webbplatsen. Vi kan till exempel samla in din IP-adress och information om vilken webbläsare du använder för att få tillgång till Webbplatsen (till exempel Google Chrome, Firefox, Safari eller Internet Explorer) och länkande webbplats. Om det är tillåtet enligt lokal lag kan vi också automatiskt samla in information som du anger i alla datafält som visas på Webbplatsen, inklusive din e-postadress och dina inloggningsuppgifter. Vi kan också komma att samla in information om din onlineaktivitet, såsom resor du tittat på eller bokningar du gjort. Våra mål med att samla in den här typen av information automatiskt inbegriper att anpassa din användarupplevelse och förhindra bedrägeri. För mer information, se avsnittet Cookies och annan teknik nedan.

 

Hur vi använder din information

Vi använder information om dig för följande allmänna ändamål: för att förse dig med de produkter och tjänster som du efterfrågar, för att kommunicera med dig i allmänhet, för att svara på dina frågor och kommentarer, för att mäta intresse för och förbättra våra produkter, tjänster och Webbplatsen, för att på annat sätt anpassa din upplevelse på den här Webbplatsen, för att begära information från dig, inklusive genom undersökningar, för att lösa tvister eller felsöka problem, för att förhindra, utreda eller vidta åtgärder mot potentiellt förbjudna eller olagliga aktiviteter, för att genomdriva Webbplatsens Användarvillkor, för aktiviteter relaterade till vår verksamhet och som på annat sätt beskrivs för dig vid insamlingstillfället.

E-postkommunikation. Vi vill göra det enkelt för dig att dra fördel av erbjudanden på vår Webbplats. Ett sätt som vi använder för att åstadkomma detta är att skicka e-postmeddelanden som innehåller information om dina uppenbara intressen. Vi tror att dessa e-postmeddelanden kommer att ge dig användbar information om erbjudanden som finns tillgängliga för Expedia-partner via vår Webbplats. Lägg märke till att i varje sådant e-postmeddelande kan du informera oss att du inte vill erhålla sådana e-postmeddelanden.

Läs igenom ”Visning av skräddarsydd reklam/Dina val” nedan.

 

 

Vilka som får ta del av din information

Vi kan också dela din information:

  • Med tredjepartsleverantörer som erbjuder tjänster eller funktioner å våra vägnar, som till exempel kreditkortsbehandling, affärsanalyser, kundtjänst, marknadsföring, distribution av undersökningar eller tävlingsprogram och bedrägeriförebyggande. Vi kan också ge dessa tredjepartsleverantörer rätt att samla in information åt oss, bland annat för att leverera tjänster på Webbplatsen eller för att leverera onlinereklam som är anpassad till dina intressen. Dessa tredjepartsleverantörer har tillgång till och kan komma att samla information där det är nödvändigt för dem för att utföra sina tjänster men de har inte rätt att använda eller lämna ut information för något annat ändamål. De måste också följa samma datasäkerhetsrutiner som vi själva använder oss av.
  • Vid svar på stämningar, domstolsbeslut eller andra rättsliga åtgärder, för att etablera eller utöva vår lagliga rätt, vid försvar mot laga rätt eller på annat sätt enligt lag. I sådana fall förbehåller vi oss rätten att ta upp eller avstå från alla rättsliga protester eller rättigheter som är tillgängliga för oss.
  • När vi anser att det är lämpligt att utreda, förebygga eller vidta åtgärder avseende olaglig eller misstänkt olaglig verksamhet, eller för att skydda och försvara rättigheter, egendom eller säkerhet för vårt företag, Webbplatsen, våra kunder eller andra.
  • Med företag inom vår koncern.  I den utsträckning som våra närstående företag har tillgång till dina uppgifter kommer de att följa rutiner som är minst lika restriktiva som de rutiner som beskrivs i denna Sekretesspolicy.
  • I samband med en företagstransaktion såsom vid försäljning av ett dotterbolag eller en verksamhet, fusion, konsolidering, försäljning av egendom eller vid konkurs.
  • Med ditt samtycke.
  • I alla fall förutom de angivna ovan kommer du att informeras om när dina personuppgifter kommer att delas med tredje part och du kommer att ha möjlighet att välja att inte låta oss dela sådan information.

Vi kan också komma att dela eller slå samman din anonyma information med tredje part såsom t.ex. annonsörer och finansiärer. Denna information innehåller inga personuppgifter och används för att utveckla innehåll och tjänster som vi hoppas att du kan ha intresse av.

 

 

DINA VAL OCH AVANMÄLAN

Du kan när som helst korrigera eller ”avanmäla dig” från att få reklam via e-post från oss genom att följa anvisningarna i ditt e-postmeddelande eller genom att skicka ett svar som anger din begäran, och vi kommer att göra de begärda ändringarna.  Vi förbehåller oss rätten att skicka e-post till dig gällande viktiga meddelanden, även om du har begärt att inte ta emot e-post från oss.  Observera också att vi kan behålla viss information som är associerad med dig, inklusive för analytiska ändamål och för att dokumentera sekretess.

  • Du kan välja att inte tillhandahålla någon information till oss, men sådan information kan komma att behövas för att du ska kunna registrera dig för Partner Central eller ta del av de erbjudanden som finns på Webbplatsen.
  • Du kommer att ges möjligheten att avanmäla dig från reklam via e-post i varje sådant meddelande som vi skickar till dig. Observera att vi förbehåller oss rätten att skicka andra meddelanden till dig, inklusive servicemeddelanden, administrativa meddelanden och undersökningar relaterade antingen till ditt konto eller till dina ärenden på Webbplatsen, utan att erbjuda dig möjlighet att avanmäla dig från att få dem.
  • Hjälpavsnittet i verktygsraden på de flesta webbläsare informerar dig om hur du kan förhindra din webbläsare från att acceptera nya cookies, hur du kan få din webbläsare att meddela dig när du tar emot en ny cookie eller hur du kan inaktivera cookies helt och hållet. Observera att om du inte accepterar cookies från den här Webbplatsen så kommer du inte att få tillgång till vissa delar av Webbplatsen.

Cookies och annan teknik

Cookies är små datatextfiler som kan lagras på din dators hårddisk (om din webbläsare tillåter det).  Webbplatsen använder cookies för följande allmänna ändamål:

  • För att hjälpa oss att känna igen din webbläsare som en tidigare besökare och spara och komma ihåg alla val och inställningar som kan ha gjorts medan din webbläsare besökte vår Webbplats. Om du till exempel registrerar dig på vår Webbplats kan vi använda cookies för att komma ihåg din registreringsinformation, så att du inte behöver logga in på Webbplatsen vid varje besök. Vi kan också spara ditt lösenord i en cookie om du markerade rutan ”Logga in mig automatiskt nästa gång”. Observera att medlems-ID:n, lösenord och annan kontorelaterad information i sådana cookies krypteras i säkerhetssyfte. Om du inte registrerar dig hos oss kommer dessa cookies inte att innehålla några personuppgifter.
  • För att hjälpa oss att anpassa innehållet och annonserna till dig på den här Webbplatsen och på andra webbplatser på internet. När du till exempel öppnar en sida på vår Webbplats ställs en cookie automatiskt in av oss, våra tjänsteleverantörer eller våra partner för att känna igen din webbläsare när du navigerar på internet och presenterar dig information och reklam baserat på dina uppenbara intressen. Se Visning av skräddarsydd reklam/Dina val för mer information om våra rutiner för onlinereklam och dina val.
  • För att hjälpa till att mäta och undersöka effektiviteten hos Webbplatsens funktioner och erbjudanden, reklamkampanjer och e-postkommunikationer (genom att spåra vilka e-postmeddelanden du öppnar och agerar på).
  • Om det är tillåtet enligt lokal lag kan vi också använda cookies för att automatiskt samla in information som du anger i alla datafält som visas på Webbplatsen, för att kontakta dig om användbar information om erbjudanden som finns på vår webbplats.

 

Hjälpavsnittet i verktygsraden på de flesta webbläsare informerar dig om hur du kan förhindra din webbläsare från att acceptera nya cookies, hur du kan få din webbläsare att meddela dig när du tar emot en ny cookie eller hur du kan inaktivera cookies helt och hållet. Observera att om du inte accepterar cookies så är det möjligt att du inte får tillgång till vissa av reseverktygen på Webbplatsen.

Förutom ovanstående cookies använder vi Lokalt delade objekt, även kallade ”flashcookies” på Webbplatsen. Dessa används för att förbättra användarupplevelsen, till exempel genom att lagra dina användarpreferenser och inställningar, till exempel inställningar för volym/ljud och i samband med animerat innehåll på vår Webbplats. Lokalt delade objekt liknar webbläsarcookies, men kan lagra data mer komplext än enkel text. I själva verket kan de inte göra någonting med data på din dator. Liksom andra cookies kan de bara få tillgång till personligt identifierbar information som du har angett på Webbplatsen och kan inte nås av andra webbplatser. Om du vill veta mer om flashcookies eller hur du inaktiverar dem besöker du: Webbplats för hjälp med Flash Player.

Webbplatsen kan också använda webbsignaler (även kallade clear gifs, pixeltaggar eller webb-buggar) som är små grafiska filer med en unik identifierare, ganska lika cookies i sin funktion, som placeras i koden på en webbplats. Vi använder webbsignaler för att granska trafikflöden av användare från en sida till en annan på våra Webbplatser, för att leverera eller kommunicera med cookies, för att se om du besöker vår Webbplats genom länkning från en annons som publicerats på någon tredje parts webbplats, och för att förbättra Webbplatsens prestanda. Vi kan också låta våra tjänsteleverantörer använda webbsignaler för att hjälpa oss att förstå vilka e-postmeddelanden som öppnats av mottagare och för att granska trafik och aktivitet på vår webbplats. Detta hjälper oss att mäta effektiviteten av vårt innehåll och utbud.

Om du har några frågor om hur vi använder cookies eller andra tekniker kan du kontakta vår kundtjänst via e-post genom att fylla i vårt e-formulär.

 

 

VISNING AV SKRÄDDARSYDD REKLAM/DINA VAL

Data som samlas in av denna Webbplats för att visa relevant reklam för dig. Expedia arbetar ständigt med att förse dig med relevant innehåll och information. För att göra detta kan vi, via cookies och annan teknik, samla in information om din aktivitet på vår Webbplats. Vi använder den här informationen tillsammans med annan information vi har samlat in om dig, för att visa annonser för dig, på vår Webbplats eller på andra ställen online, som matchar dina uppenbara intressen. Så om du till exempel börjar fylla i formuläret Gå med i Expedia kan du se en annons för Gå med i Expedia på denna Webbplats eller på en annan webbplats du besöker.

Observera att vi inte kombinerar informationen som vi samlar om din aktivitet på den här Webbplatsen med personuppgifter (till exempel e-postadress) för att visa annonser för dig på andra webbplatser. Vi delar inte heller dina personuppgifter med tredje part så att de kan visa annonser för dig. Du kan välja att inte få skräddarsydd reklam på andra webbplatser, baserat på din aktivitet på den här Webbplatsen genom att klicka här eller här. Observera att om du väljer att inte få skräddarsydda annonser så kommer du fortfarande att se onlineannonser, men de kommer att bli mer allmänna och mindre relevanta för dig.

Data som samlas in av affärspartner och annonsnätverk för att visa relevant reklam för dig. Den reklam du ser på denna Webbplats tillhandahålls av oss eller av våra tjänsteleverantörer. Men vi kan tillåta tredje parter att samla in information om din onlineaktivitet genom cookies och andra tekniker. Dessa tredje parter omfattar (1) affärspartner, som samlar in information när du visar eller interagerar med en av deras annonser på vår Webbplats och (2) annonsnätverk, som samlar in information om dina intressen när du visar eller interagerar med en av de annonser de placerar på många olika webbplatser på internet. Den information som samlats in av dessa tredje parter används för att göra förutsägelser om dina egenskaper, intressen eller preferenser och för att visa annonser på vår Webbplats och över internet, som skräddarsys efter vad du verkar vara intresserad av. Vi tillåter inte dessa tredje parter att samla in dina personuppgifter (t.ex. e-postadress) på vår Webbplats, och inte heller delar vi några av dina personuppgifter med dem.

Observera att vi inte har tillgång till eller kontroll över cookies eller annan teknik som dessa tredje parter kan använda för att samla in information om dina intressen, och dessa tredje parters informationsrutiner omfattas inte av denna Sekretesspolicy. Några av dessa företag är medlemmar i Network Advertising Initiative, där du på ett och samma ställe kan välja bort målinriktade annonser från medlemsföretag. Om du vill veta mer klickar du här eller här.

Data som samlats in av företag som driver cookiebaserade utbyten för att visa relevant reklam för dig. Liksom andra företag som verkar på nätet deltar Expedia i cookiebaserade utbyten där anonym information samlas in om dina surfvanor via cookies och andra tekniker och delas upp i olika intresseområden (t.ex. resor). Dessa intresseområden delas sedan med tredje parter, vilket omfattar annonsörer och annonsnätverk, så att de kan skräddarsy annonser om sådant du verkar vara intresserad av. Vi delar inte personuppgifter (t.ex. din e-postadress) med dessa företag och vi tillåter inte dessa företag att samla in någon sådan information om dig på vår Webbplats. Klicka här om du vill veta mer om cookiebaserade utbyten, inklusive hur man får tillgång till information om intresseområden associerade med cookies på din dator och hur man kan avböja deltagande i dessa program.

Spåra inte-signaler och liknande mekanismer. Vissa webbläsare skickar ”spåra inte”-signaler till webbplatser som webbläsaren kommunicerar med. På grund av att olika webbläsare införlivar och aktiverar den här funktionen på olika sätt är det ibland otydligt om användare avser att skicka signalerna eller ens är medvetna om dem. Den ledande organisation som anger standard för internetanvändning arbetar på en lösning av problemet, och fattar för närvarande beslut om huruvida, och i så fall hur, webbplatser bör agera när dessa signaler tas emot. För närvarande vidtar Expedia inga åtgärder angående dessa signaler. Om och när en slutgiltig standard upprättas och godkänns kommer vi att omvärdera hur vi svarar på dessa signaler.

 

ANVÄNDA EXPEDIAS APPAR FÖR MOBILTELEFON OCH SURFPLATTA (”MOBILAPPARNA”)

När du använder en Expedia-mobilapp, inklusive Partner Central-appen, samlar vi in och använder information om dig på samma sätt och i samma syfte som när du använder vår Webbplats.

Dessutom använder vi annan information som vi samlar in automatiskt när du använder våra appar. Mer specifikt:

  • Vi samlar in information om de mobilappfunktioner som du använder. Detta låter oss identifiera de områden i mobilappen som är intressanta för våra kunder, så att vi kan finslipa och ständigt förbättra mobilappen. Informationen som vi samlar in i detta syfte ger oss inte möjlighet att direkt identifiera dig.
  • Mobilappen kommer också att skicka information till oss om felmeddelanden om den skulle krascha eller hänga sig. Detta ger oss möjlighet att undersöka felet och förbättra mobilappens stabilitet i framtida uppdateringar. I dessa felmeddelanden ingår även information om typen och versionen av mobil enhet, UID, vilken funktion som användes, appens status och vid vilken tidpunkt felet inträffade. Vi använder inte denna information i annat syfte än att undersöka och åtgärda felet.

Du har alltid möjlighet att kontrollera vilken information mobilappen skickar till oss. Du kan utöva denna kontroll antingen genom att ändra mobilappens inställningar under menyn för inställningar eller genom att ändra mobilens inställningar. Alternativt kan du radera mobilappen helt från din mobil och använda våra tjänster genom vår webbsida.

Hur vi skyddar din information

Vi vill att du ska känna dig trygg när du använder Webbplatsen och vi arbetar hårt för att skydda den information vi samlar in. Även om ingen webbplats kan garantera fullständig säkerhet har vi implementerat lämpliga administrativa, tekniska och fysiska säkerhetsprocesser för att skydda de personuppgifter du tillhandahåller oss. Till exempel har endast auktoriserad personal tillgång till personuppgifter och de får endast använda personuppgifterna för tillåtna affärsfunktioner. Dessutom krypterar vi överföringen av dina känsliga personuppgifter mellan ditt och vårt system och vi använder oss av brandväggar och system som upptäcker inkräktare för att hjälpa till att förebygga att obehöriga personer får tillgång till din information.

 

Barnsäkerhet

Webbplatsen är inte riktad till barn och vi samlar inte medvetet in personuppgifter från barn under 13 år. Om ett barn som vi vet är under 13 år skulle skicka personuppgifter till oss kommer vi endast att använda den informationen för att svara direkt till det barnet för att informera honom eller henne om att vi måste ha förälders medgivande innan vi erhåller hans eller hennes personuppgifter.  Om du tror att vi kan ha information från eller om ett barn under 13 år kontaktar du oss på lodgingpartnersolutions@expedia.com.

 

Externa länkar

Denna Sekretesspolicy gäller inte för några webbplatser från tredje part som kan nås via länkar som finns på denna Webbplats. Du bör läsa igenom den sekretesspolicy som finns på sådana webbplatser från tredje part för att förstå deras policy för att samla in, använda och lämna ut personuppgifter.

 

Besöka vår WEBBPLATS från platser utanför USA

Om du besöker vår Webbplats från platser utanför USA ska du vara medveten om att din information kan komma att överföras till, sparas i, och på annat sätt behandlas i USA, där vissa av våra servrar är belägna och en central databas drivs. Dataskyddslagen och andra lagar i USA och andra länder kan vara mindre omfattande än lagarna i ditt land, men du kan lita på att vi vidtar åtgärder för att garantera att din privata information skyddas. Genom att använda våra tjänster är du medveten om att din information kan komma att föras över till våra anläggningar och tredje parter som vi lämnar informationen till enligt denna Sekretesspolicy.

 

Ändringar i denna Sekretesspolicy

Vi kan ibland göra ändringar i denna Sekretesspolicy.  Det datum då denna Sekretesspolicy senast reviderades identifieras högst upp på sidan och villkoren i denna Sekretesspolicy träder i kraft från och med det datumet.

 

Kontakta oss

Om du har några frågor om denna Sekretesspolicy kontaktar du oss på:

Expedia Group Att: Lodging Product Marketing, 333 108th Ave NE, Bellevue, WA 98004

lodgingpartnersolutions@expedia.com. Om du har några frågor om hur vi använder cookies eller andra tekniker kan du kontakta vår kundtjänst via e-post genom att fylla i vårt e-formulär.